Syriza'dan Harmanlık okulu için açıklama.

20.07.2016 17:41

Hareketimizin girişimleri  ve bilgilendirme çabaları  neticesinde , Syriza partisinin üst düzey yöneticilerinden olan Kostas Pavlidis'in önerisi  ve  milletvekillerimiz , Mustafa Mustafa , Ayhan Karayusuf'un insiyatifi sonucunda  " Azınlık Okulu İstiyoruz " hareketinin  sözcüsü Kamil Sıcakemin Syriza Rodop İli teşkilatının 15 -7 - 2016 tarihindeki toplantısına , Harmanlık Azınlık okulu meselesinin konuşulması için davet edilmiştir. 

Toplantıda , okul konusu bütün detayları ile ele alınmış , imkanlar dairesi çerçevesinde nelerin yapılabileceği değerlendirilmiştir. 

 

Syriza partisinin açıklaması :

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 15/7/16

(παρουσία και των δύο βουλευτών)

 

Στη συνεδρίαση της Ν.Ε. που έγινε στις 15/7/16 με θέμα:

 M/κ σχολείο στο Χάρμανλη καταλήξαμε στα παρακάτω:

 

Γνωρίζοντας ότι τα μ/κ σχολεία είναι απαρχαιωμένα μη λειτουργικά και δεν εξυπηρετούν καμιά σύγχρονη ανάγκη, η θέση της Ν.Ε. είναι ότι πρέπει να τεθεί ως στόχος η ανέγερση ενός σύγχρονου, λειτουργικού μ/κ σχολικού κτιριακού συγκροτήματος, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, όπου θα μεταστεγαστούν υπάρχοντα σχολεία τα οποία σήμερα παρουσιάζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Επειδή γύρω από το θέμα της ανέγερσης μ/κ σχολείου, συγκρούονται πολλά και διαφορετικά συμφέροντα και επιδιώξεις, οφείλουμε με σοβαρότητα, με ευθύνη και κυρίως με ειλικρινή διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, να αναδείξουμε την πρόταση για την ανέγερση μ/κ σχολείου.

Αυτή μας την πρόταση ως Ν.Ε. σε συνεργασία με τους δύο βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκαν με το εν λόγω πρόβλημα, οφείλουμε να κοινοποιήσουμε και να συζητήσουμε με τα αρμόδια Υπουργεία.

Οφείλουμε ως Ν.Ε. να πάρουμε την πρωτοβουλία και να συζητήσουμε με τους γονείς ότι η πρότασή μας είναι η πιο ρεαλιστική για να υλοποιηθεί ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουν τα παιδιά σ΄αυτά τα σχολεία. Να εκφράσουμε την ετοιμότητά μας και να ανταποκριθούμε σε πρωτοβουλίες και αιτήματα που κινούνται σε ανάλογη κατεύθυνση.

Προφανώς μέχρι την ανέγερση και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μπορούμε να στηρίξουμε αιτήματα για προσωρινές λύσεις στέγασης που θα κατατεθούν από γονείς και σχολικές εφορείες.

(στη συζήτηση αυτού του θέματος, κλήθηκε, παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε  ο σ. Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν ως γονέας-κάτοικος Χάρμανλη και ως μετέχων σε «κίνηση κατοίκων» για το πρόβλημα του μ/κ σχολείου)

Η παραπάνω απόφαση είναι αποτέλεσμα της διεξοδικής συζήτησης που έγινε και είναι ομόφωνη θέση των μελών της Ν.Ε. που παραβρέθηκαν.

 

Azınlık okulu İstiyoruz Hareketi olarak  Doğu Makedonya  Trakya Eyaleti eğitim müdürlüğüne sunmuş olduğumuz dilekçemize red  cevabı verilmiş olmasını gözönünde bulundurarak , Syriza Rodop ili teşkilatının  almış olduğu bu kararı destekliyoruz .